חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טיפים לרילוקיישן לארצות הברית

פעם קראו לזה "שליחות בחו"ל", זה נמשך זמן מוגבל וידוע מראש, והיה לזה אפיל ממלכתי-ציוני גם אם בפועל זו הייתה אותה העבודה השגרתית שעשו העמיתים שנשארו בארץ. היום קוראים לזה "רילוקיישן" וזה שקול לזכייה בפרס הראשון בלוטו של מקומות העבודה. לצד היוקרה והפינוקים שמביאה איתה העתקת המגורים לחו"ל לצורכי עבודה, מדובר במהלך לא פשוט כלל.

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להתכונן לרילוקיישן לארצות הברית:

נכון, אתם מדברים מצוין, והחמיאו לכם לא פעם שאתם נשמעים ממש אמריקאים. אתם גם כותבים באנגלית מדי יום בעבודה ואפילו בפייסבוק. אבל אל תשכחו שאתם מדברים אנגלית מצוינת בישראל ויחסית לישראלים שסביבכם. כשתעברו לארצות הברית תהיו בסביבה שבה כולם מדברים אנגלית. כל הזמן. בעבודה וגם בבית. צופים בטלוויזיה באנגלית. בלי כתוביות. אתם צריכים "ליישר קו" עם האנגלית האמריקאית שבה תחיו. זה אומר להתעדכן באוצר המילים העכשווי. אין הכוונה לסלנג, ממש לא. הכוונה למילים ולמושגים באנגלית סטנדרטית שנכנסו ללקסיקון בשנים שעברו מאז שעברתם לימוד אנגלית בבית הספר. לדוגמה: millennial, outsourcing, aggregator, tagging.
זה אומר להעשיר את השפה שלכם בביטויים נאים, כי לדבר אנגלית זה לא רק לתת הוראות ולקנות במכולת. אתם גם רוצים להישמע מתוחכמים, לספר ולהבין בדיחות, ולשקף את רמת ההשכלה והאינטליגנציה שלכם באמצעות השפה – ממש כפי שאתם עושים בקלות בעברית.
זה גם אומר לעבוד על המבטא. עם כל החן שבמבטא הישראלי, אתם רוצים להיות הכי ברורים כשאתם מדברים עם העמיתים והמכרים האמריקאים שלכם.

טיפים לרילוקיישן לארצות הברית

רוצים לתרגל את האנגלית עם מאמן לייטוק טלפוני? חייגו 2423*

  • תעזרו לילדים שלכם לשפר את האנגלית שלהם

מקצוע האנגלית בבתי הספר בארץ מתמקד בדקדוק. אין ספר שהדקדוק הוא יסוד השפה, ועליו נבנה כל הידע שלנו הן בכתיבה והן בדיבור. בד בבד עם לימודי הדקדוק יש לקדם את כישורי השפה הדבורה של התלמידים. הדבר נכון בעיקר לילדים שאמורים לנחות בסביבה זרה שבה יתקשרו אך ורק באנגלית. שיעורים פרטיים שבהם ילמדו ילדיכם עם מורים שהם דוברים של אנגלית-אמריקאית וקריאת טקסטים הכתובים באנגלית אותנטית (כלומר, לא אנגלית של ספרי לימוד) הם דרך מצוינת ללימוד אנגלית לילדיםולקל עליהם את הנחיתה בארצות הברית.

לקבל פרטים על מגוון השירותים שאנו מציעים לילדים חייגו 2423*

  • תחקרו מרחוק את הסביבה החדשה שלכם

הודות לאינטרנט תוכלו כבר מעכשיו ללמוד לא מעט על המקום בארצות הברית שאליו תעברו במסגרת הרילוקיישן. ארצות הברית היא מקום ענקי, אי אפשר לצפות שהידע שלכם על ניו יורק סיטי וסביבתה יסייע לכם במיוחד אם תצאו לרילוקיישן במדינת אורגון. ממש כפי שתלמדו מראש את הפרטים על סביבת העבודה החדשה שלכם, כך כדאי לכם ללמוד כמה שיותר על האזור שבו תגורו. הכוונה אינה רק להכיר את ההיסטוריה ואת הגאוגרפיה של המקום אלא גם את השפה. לכל מדינה בארצות הברית ביטויים משלה המוכרים למקומיים, ולפעמים יש גם ביטויים המאפיינים ערים מסוימות. כך, למשל, אנשי ניו אינגלנד ידועים בשימוש הייחודי שלהם במושגים rotary circle, packie ו-creemee, בעוד שאנשי פורטלנד שבאורגון (לא להתבלבל עם פורטלנד שבמדינת מיין) שמו על המפה את המושגים Freddies, spendy ו-pod.

  • אל תזניחו את הטופסיאדה

זה הזמן להתגבר על הסלידה מטפסים, ממספרים ומנהלים ולסור לביקור במשרדי כוח האדם והנהלת החשבונות במקום העבודה שלכם, וכן במשרדי הביטוח הלאומי. אל תעלו על המטוס לפני שתבינו מה הזכויות ומה החובות שלכם ביחס למעסיק שלכם בהווה או למעסיק העתידי, מה הסטטוס שלכם – כאזרחים וכעובדים.

  • הכינו את השטח

ביקור מקדים במקום שאליו תעברו לגור, בחירת מגורים, מוסדות חינוך לילדים, רכישת מכונית… אם התמזל מזלכם, מקום העבודה שלכם ימנה לכם "חונך", והוא ילווה אתכם בשלבי ההתאקלמות הראשונים. אם לא, תחשבו על עצמכם כעל חלוצים המגיעים אל הלא-נודע ומתחילים הכול כמעט מאפס. נסו להביא אתכם לביקורי הגישוש הראשונים גם את בני המשפחה, כדי שיקבלו מושג כלשהו על מה שצפוי להם.

  • סקרי שוק

רילוקיישן לארצות הברית כרוך בעבודה רבה. לא את כולה אתם חייבים לעשות בעצמכם. למשל, אריזת הציוד שתקחו אתכם, שינועו לנמל התעופה או הים, העברתו לביתכם החדש וסידורו. יש היום חברות המתמחות בכל אחד מהשלבים האלה או בכמה מהם. במי תבחרו לעבודה החשובה הזו שאסור לפספס בה אף פרט? בשביל זה צריך לערוך סקר שוק, להיכנס לאתרים, לפורומים ולקבוצות פייסבוק של ישראלים שכבר עברו את זה, וללמוד מניסיונם. נכון שלפעמים רק רוצים לגמור עם זה ולהגיע ליעד הנכסף, אבל סקרי שוק יחסכו לכם הון ועצבים. שווה להשקיע וללמוד מי נגד מי.

  • Timing is everything

ישנם המון גורמים שיקבעו מתי תצאו לרילוקיישן. רובם כלל לא קשורים אליכם, למרבה הצער. עם זאת, כדאי שתביעו את דעתכם בעניין ותיידעו את הממונים עליכם בדבר אילוצים שונים. מה למשל? אתם מצפים לתינוק ומעדיפים שייוולד בארץ, יש לכם ילדים שרוצים לסיים את שנת הלימודים במסגרת המוכרת להם, מישהו מבני המשפחה זקוק לטיפול רפואי מתמשך ומעוניין לקבל אותו עד תומו בארץ, חוזה השכירות שלכם בארץ מסתיים במועד מסוים ואתם עלולים להיקנס אם תבקשו לסיים אותו מוקדם יותר ועוד. אי אפשר להבטיח לכם שיתחשבו בהם באופן מלא, אבל עדיף לדבר מאשר לשתוק ולהתאכזב.


Warning: Undefined variable $arrow_prev in /home/jpostlit/domains/jpostlite.co.il/public_html/wp-content/themes/hello-elementor-child/functions.php on line 50

Warning: Undefined variable $arrow_next in /home/jpostlit/domains/jpostlite.co.il/public_html/wp-content/themes/hello-elementor-child/functions.php on line 50
קודםהקודם

Warning: Undefined variable $arrow_prev in /home/jpostlit/domains/jpostlite.co.il/public_html/wp-content/themes/hello-elementor-child/functions.php on line 50

Warning: Undefined variable $arrow_next in /home/jpostlit/domains/jpostlite.co.il/public_html/wp-content/themes/hello-elementor-child/functions.php on line 50

פוסטים נבחרים